Sinefil / Film Önerisi - "Good Bye Lenin" - Sevdalım Hayat
Sinefil / Film Önerisi - "Good Bye Lenin"

Sinefil / Film Önerisi - "Good Bye Lenin"

Paylaş
1980'li yılların Doğu Almanya'sında kendisini terk eden kocasından sonra hayatını Doğu Almanya'nın eğitim sistemini geliştirmek için çabalayan idealist bir öğretmen, 1989'da oğlu Alex'i sistem karşıtı bir gösteride görmesinden sonra kalp krizi geçirir ve komaya girer. Oğlu annesinden ümidini kesmez ve "Mutter" yıllarca devam eden uykusundan sonunda uyanır.

Doğu Almanya'ya ve komünist düzene inanan Mutter'ın komada olduğu yıllarda Berlin Duvarı yıkılmış, güvenlik kontrolleri kaldırılmış, emperyalist Batı Almanya ürünleri Doğu Almanya marketlerini doldurmuştur. 6 haftalık ömrü kaldığı söylenen annesinin heyecanlanmaması gerektiğinden Alex zorlu bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyuna göre Doğu Almanya da komünist düzen de hala ayaktadır!

Aynı ülke vatandaşlarının iki ayrı sistem içerisinde bölünmüşlüklerini, emperyalist sistemin şaşırtıcı derecedeki yayılma hızını, geçiş sürecinin sancılarını, idealist insanların her sistemde dışlanan olduğunu görebileceğiniz komedi-dram karışımı güzel bir film. İyi seyirler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder