Sinefil / Film Önerisi - "Colonia" - Sevdalım Hayat
Sinefil / Film Önerisi - "Colonia"

Sinefil / Film Önerisi - "Colonia"

Paylaş
1973 yılında Şili'de dünyada seçimle iktidara gelen ilk sosyalist hükümetin başbakanı Salvador Allende kendisinin göreve getirdiği Augusto Pinochet tarafından gerçekleştirilen bir askeri darbe sonucunda öldürülmüştü. Başkanlık konutunun kapısındaki silahlı son pozu devrimciler için her daim mücadelenin devamlılığını ifade etse de Şili 1988 yılına kadar diktatörlük rejiminden kurtulamadı.



Rejimin baskısı sadece işkence ve ölümle sınırlı değildi. Pinochet kendisine muhalif olan kişilere işkence etmek ve onları bir nevi hapishanede tutmak amacı ile Colonia Dignidad adlı kurumun çalışmalarına izin vermişti. Bu kurumun başındaki Paul Schafer eski bir nazi ve rahipti. Muhaliflerin psikolojik olarak yıkıma uğratılmasını perdeleyen bu kurum diktatörlük yıkılana kadar işlemeye devam etti.

Pinochet'in devrilmesinden sonra Colonia Dignidad'taki acımasız koşullar ve baskı ortaya çıktı. Asıl acı veren taraf ise bu kurumda yaşayan her bir çocuğun Schafer tarafından istismar edilmiş olmasıydı.

Colonia, Daniel Brühl ve Emma Watson'ın canlandırdığı Daniel ve Lena'nın aşk hikayesi üzerinden bu berbat yaşam koşullarına sahip kurumun iç yüzüne değinmekte. Askeri darbe sırasında gözaltına alınan ve geçirdiği işkencelerden sonra Colonia'ya gönderilen Daniel ve onu kurtarmak için aylarca Colonia'da kalmak zorunda kalan Lena'nın hikayesi... Pinochet'i de Schafer'ı da alt etmek için uzun ve çetrefilli bir yolda yürürken aklınızda bulunsun faaliyette bulunduğu süre içerisinde Colonia'dan sadece 6 kişi kaçabilmiş. Kötülüklerin de bu kötülüklere sessiz kalanların da yok olduğu bir dünya dileğiyle, iyi seyirler...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder