Sinefil / Film Önerisi - 12 Öfkeli Adam - Sevdalım Hayat
Sinefil / Film Önerisi - 12 Öfkeli Adam

Sinefil / Film Önerisi - 12 Öfkeli Adam

Paylaş

Amerikan hukuk sistemi genel olarak jüri sistemine dayalıdır. Bu nedenle hayatınıza ciddi etki edecek kararları 12 yabancının ellerine bırakmak zorundasınızdır. 12 Öfkeli Adam'da jürinin ellerine bırakılan karar 17 yaşındaki bir gencin hayat çizgisinin nereye gideceği kararıdır.

Yağmurun habercisi boğuk bir havada 12 adam bir odada babasını öldürmekle suçlanan bir gencin suçlu olup olmadığına karar verecektir. Herkes kendince savunmayı da iddia makamını da dinlemiş, nihayetinde de gencin suçlu olduğuna karar vermiştir. Havadan sudan sayılabilecek konuşmalar arasında delillere ilişkin bir kaç gönderme sonrasında hızla oylamaya geçilir ve 11 üye genci suçlu bulur. 11 kızgın adamın karşısında "oyunbozan" 1 kızgın adam "not guilty" demiştir. 11 kızgın adamın odadan çıkabilmesi için oyunbozan jüri üyesini ikna etmeleri gerekecektir.

Baştan sona jüri odasında geçen ama bir an olsun filmden kopmanıza izin vermeyen, insanların önyargılarının kararlarını nasıl etkilediğini ince ince işleyen, hayata insanlara olan kızgınlığın nasıl genelleşebileceğini suratınıza çarpan bir film. Bir insanın "kaderinin" bazen sadece bir hayır sesine bağlı olarak değişebildiğini acı bir tebessüm ile hatırlatan filmin başrollerinde Henry Fonda, Lee J.Cobb, Jack Klugman, John Fielder, Martin Balsam yer alıyor.  İyi Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder