İnsancıl İnsanlar Barıştan Yana Ancak Zalim Olan Kıyar İnsana - Sevdalım Hayat
İnsancıl İnsanlar Barıştan Yana Ancak Zalim Olan Kıyar İnsana

İnsancıl İnsanlar Barıştan Yana Ancak Zalim Olan Kıyar İnsana

Paylaş

24 yıl önce bugün devletin silahlı güçlerinin gözü önünde, oyu candan kıymetli bilen kof siyasetçilerin vurdumduymazlığı ve umursamazlığından güç alan bağnaz bir cani sürüsü 35 cana kıydı... 24 yıl önce bugün Türkiye'de bir kez daha kanlı bir tarih sayfası yazıldı...

Yanlış kavramlara değer veren, bu kavramlar uğruna cana kıymayı hak gören insan kılıklıların arasında yaşamaya çalışıyoruz. Yarın aramızdan birini daha alacaklar belki de zira zindanlarda değil yalılarda oturuyorlar, hala utanmadan yalan söylüyorlar, hala saldırıyorlar hala cana kıymaya çalışıyorlar.



Hadi be kardeşim uyan artık bak ne diyorlar sana ! Uyan artık seni de almadan aramızdan uyan artık ve susma !

"Ey suskun, duyarsız, tepkisiz toplumHep bu kabuklarda sinmen mi gerek?Zulme başeğdin kimdendi korkun?Onca serden sonra dönmen mi gerek?
İki Temmuz dündü sen tarihe bakMansuru astılar suçu enel hakEge'de Bedreddin, ya Baba İshakOnları tarihe gömmen mi gerek?
Kerbela vakası hala içimdeHüseyin'in kellesi kılıç ucundaKoskoca Pir Sultan dar ağacındaOnları yanarak anman mı gerek?
Yorguni andıkça kabarır içimNesimi yüzüldü sorarım niçin?Senin bu gafletten uyanman içinOtuzar otuzar yanman mı gerek?"



Bir düş gördüm geçenlerdeGörmez olsaydım ah olsaydımİçime şeytan girdi sandımKeşke hiç uyumasaydım. BirdenbireAteş ve dumanFeryad-ı figanSanki eleleGeliyor habireÜstümüze, üstümüze Canlar, sazlarKan oldularKesildi tellerDurdu nefeslerAma halaDimdik ayaktaAyaktalar Çığlık kalleşSessizlik mi dostAteş ve dumanHain düşmanIssızlığın ortasındaIssızlığın ortasında


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder