Akaryaşar Olmak- Eşref Alemdar - Sevdalım Hayat
Akaryaşar Olmak- Eşref Alemdar

Akaryaşar Olmak- Eşref Alemdar

Paylaş

 Akaryaşar Olmak
Tutunmadan yaşayacağız. Hiç kimseye, hiçbir şeye. Atmosferdeki başıboş balon, uzaydaki bir toz gibi. Devingen ve akışkan.. yönlendirmeye açık, iradesiz, tamamıyla felç ve gözleri tamamen açık! Çapa atmayacağız. Çapanın tutunacağı her bir çıkıntıyı anafor çoktan peşine taktı; dur durak yok.  Koordinatları tayin etmek kabil değil.. tutunmak kaybetmektir çünkü. Akacağız.

Bu duruma ağlamıyoruz, ağlamak için farkındalık lazım. Histerik kahkahayla, zifti kahrımız arasında, manyetik bir alana bırakılmış yalnız bir sarkaç gibi salınacağız. Mottomuz belli; “çarpık bir şekilde anı yaşamak”.

Ben anı yaşıyorum olum,

Anı yaşamak lazım Gülşen,

diyeceğiz. Andan başka hiç bir şey yok. Bu çarpıklıktan başka bir şey yok. Yoksayıcılığa yalnızca bir durak kalmış.. her şey boş. Ölüm ani, insan fani. Yoksayıcılığın bomboş evreninde kaybolmamak için ana tutunuyoruz. Anlar bitmiyor, anlar akıyor, kayıyor ve yerine yeni anlar geliyor. Bol bunlar, ömür boyunca akıyor. Hiçbir an’a, tutunma.. kaysın gitsin. Salt anı yaşa! Yaşasın hedonizm. Gülümse, özçekim yap! Şak! Instagram’a koy.. kendini göster.. kendini göster.. yaşamını göster.. iyi yaşam reçetesini uyguladığını göster. İyi yaşam reçetesi çeşitli ama özünde aynı. O mekanda görün, bunu giy, bunu ye, bunu sür, bunu oku, bunu izle. Hep yüzeyde, hep yüzeyde, hep yüzeyde. Çocuklara yüzme öğretilen şişme pelikanlar gibi. Aynı tekerlemeyi yinele. Anı yakala, şak! Instagram’a koy. Kaç kişi beğenmiş? Bu beğenenlerin sayısı öncekinden şu kadar fazla.. az.. yine çek. Şak. Koy. Çek. Şak. Koy. Yaşasın sosyal medya. Gelsin Google reklamlar. Bu sitede çerez varmış seni izleyip Google Tanrı’ya bilgi aktarıyormuş, sana ne. Bunlar senin kudretinin dışında. Sen zavallı edilgen bir mahluksun! Anı yaşa, yaşat, salaklaş.

Gelmiyor o yaşanacak an diyen kör gözlülerdensen vay haline çünkü o an uğrar herkese! Yeryüzündeki en adil olan şey an’dır. Siz körseniz n’apsın an! Beyhude oğlum senin mutluluk arayışların! Neyi yakalayacağını bilmiyorsun sen” deyiverecek bildimcik arkadaşın.. sen duygu vurgunu yedikçe. İşte bu kadar; tek doyumumuz andır.. anı yaşayacağız. “Şimdi”ye tıkacağız her şeyi ve insaniyet musalla taşında yatarken “anı yaşa” diye bir imam edasıyla talkın vereceğiz cemaate. “Şimdi”yi uzatabildiğimiz kadar uzatacağız, esneteceğiz, gereceğiz!  “Şimdi” ayaklarımızın altından kayarken mesnetsizlik ve dipsiz bir korkuyla şimdi’nin, an’ın beynimizde bıraktığı o yanardöner görüntülerine, cennet yemişi misali tadına takılacağız.. tutunacağız. Tek dayanak tek ayak basacak yer bu kaygan andır çünkü. Biricik limanımız an’ı bir diğer an’la, bir diğer şimdiyle değiş tokuş edene dek. O arada an’dan an’a sekeceğiz. Ne geçmiş ne gelecek kaygısı olmayacak. Çalışacağız; günde 10 saat.. cumartesi dâhil. Yöneticiyiz diye avunurken, oğlumuzu kızımızı yetiştiriyoruz, onların mürüvvetlerini göreceğiz diye kazma sallarken, gâvurlara ihraç etmek için kurbağa ve salyangoz toplarken, kömür madeninde karbon solurken artmayan reel ücretlerimizin kasvetini böyle dağıtacağız. Piramidin en üstünde kendini geliştirmeyi hak eden insanlar var. Onlar da an’ı yakalayacak. Senin an’ınla onun an’ı arasındaki farka hiç takılma. Göreli şeyler bi tanesi. Herkesin an’ı kendine kıymetli. Yaşam adil değil an’ı yakalamak adil. Keyfine bak.

Karakteri çöküntü olan bir toplum için an’a yapışmanın getirdiği hiçlik de neymiş! Her şey saçma, her şey anlamsız. Ne Godot, ne Nazım, ne Sade. Varsa yoksa nihilizm! Yok ki hiçbir şey tutunacak. Mana dediğin bir kurgudan başka nedir? Sen sabah işe git, çok çalış, yaşayakal. Performansın bir algoritmanın kadar değil zaten, fiziksel olarak da pek zayıfsın sen. Hasta oluyon, yaşlanıyon
Bunalıma giriyon, üşüyon, sıcaklıyon of! N’apacak işveren seninle? Kendine gel kendine! Yapaycanlarla değiş tokuş edileceğin zamanlar planlanıyor gökdelenlerde.

Ama boş ver sen yine. En iyisi yine bir özçekim yap bebeğim sen. Şişirdiğin botokslu dudakların, o korkunç ördek ağzın, rengini değiştire, değiştire, değiştire, değiştire öz rengini unuttuğun, muhteşem şampuanlarla yıkayıp beslediğin, o ırmak misali saçlarının eşliğinde en güzel fotoğraflarda kendini ortaya koy. Kaslarını göster civanım, şişirdiğin göğüslerini. Hafif gözlerini kısarak bak kameraya pek yahşisin, yamansın. Belli bir açıdan, belli bir ışıkla, belli bir göz süzüşü ve ışıldayışıyla çek kendini. Sen bir yıldızsın kocaman ve ışıl ışıl, kıpraşan. Çektiğini Instagrama yükle hemen.. an’ı Instagrma’la yay. Uzat, ger. Heyecanla bekle. Kaç Kişi beğenecek.

Sen ansın canısı.

Eşref Alemdar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder