Sinefil / Film Önerisi - "Baharın Rengi/Onu Sarıya Boya" - Sevdalım Hayat
Sinefil / Film Önerisi - "Baharın Rengi/Onu Sarıya Boya"

Sinefil / Film Önerisi - "Baharın Rengi/Onu Sarıya Boya"

Paylaş

Orijinal Adı: Rang De Basanti 

Sue (Alice Patten) 1920'li yıllarda Hindistan'da sömürge komutanı olarak görev yapan büyükbabası Mr. Mckinley'in günlüğünden yola çıkarak bir belgesel çekmek ister. Özgürlüğe giden yolda Bhagat Singh ve arkadaşlarının fedakarlıklarını anlatacak belgeseli çekmek üzere geldiği Hindistan'da ona yardımcı olacak Sonia (Soha Ali Khan ) aracılığıyla DJ (Aamir Khan) Karan (Siddarth Narayan), Sukhi (Sharman Joshi), Aslam (Kunal Kapoor) ve Ajay'le (Madhavan) tanışır. Sue birçok kişiyle görüşse de sonunda belgesel için takıldığı gruptan daha iyisini bulamayacağını düşünür.


Grup üyelerimiz ilk başta eğlenmek adına girdikleri belgesel çekiminde zamanla karakterlerinin etkisinde kalmaya, değişmeye başlarlar. Grup üyelerinden birinin siyasi bir yolsuzluk dolayısıyla hayatını kaybetmesi üzerine rüşvet çarkının dişlisi olan siyasilere ve iş adamlarına karşı harekete geçmeye karar verirler. Gidecekleri yolu belirlemek için çok zorlanmazlar zira artık kendileri ile özdeşleşen karakterleri yolu çizmiştir bile. Bu yolda her şey feda edilebilir yaşamlar bile ama yine de "Inquilab Zindabad !" demeye devam edilecektir !


Kastların egemen olduğu Hindistan'da birbirinden farklı kastlar içerisinde yer alsalar da dost olabilen ve dostları için ölümü göze alabilen bir grup genç sırf biraz daha fazla para kazanmak için her türlü pisliğe batmış siyasilere karşı bir mücadele başlatırken sevgili halklarının aydınlanması için de sarıya boyanmaktan çekinmeyecektir (Hint kültüründe sarı fedekarlık anlamına gelmektedir.)  

İyi seyirler...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder