Armağan Sesler - Hande Çiğdemoğlu - Sevdalım Hayat
Armağan Sesler - Hande Çiğdemoğlu

Armağan Sesler - Hande Çiğdemoğlu

Paylaş


ARMAĞAN SESLER
Yaşadığımız dünyada onlarla karşılaştığımızda bize armağan gibi sunulmuş pek çok şeyle karşılaşırız. Sesler de bunların başını çeker. Kimileri yağmurun usul usul akan sesine hayrandır, kimileri ise ağaç dallarının rüzgârdaki hışırtısına. Dünyanın en görkemli sesini deniz dalgaları gibi görenlerin yanı sıra kuşların cıvıltısına tutkun olanlar da vardır. Ama bir ses vardır ki, doğadaki tüm seslerin güzelliğini barındırır. Kadın sesi!

Yeni doğanları ninnisiyle sakinleştiren, öfkeyi sakinliğiyle yatıştıran, âşıkların kalbini mühürleyen yeri geldiğinde tutkun çağrısıyla kalabalıkları peşinden sürükleyen kadın sesi… İnsanı diğer canlılardan ayıran en güzel meziyetlerden biri olan müzik ile birleştiğinde, şahesere dönüşür. İş ki; ses telleri, yürek tellerinle bir titresin. İş ki; ruhtaki saf güzellik, dile yürüsün. Dünya üzerinde hangi coğrafyadan olursa olsun, duyduğunuzda kalbinizi titreten bir kadın sesi duyduğunuzda kulak kesilin. Hissedin ve doğanın bu cömert armağanı için minnetle gülümseyin.

Sardinya’ da (Elena Ledda) , İsviçre’de (Danit Treubig),  Kudüs’ te (Yasmin Levy), İspanya’da (Concha Buika), Portekiz’de (Mariza) ve Anadolu topraklarında (Ümmüşen Gürsoy) yeşermiş birkaç güzellikle, huzuru, umudu, hüznü derin bir nefes gibi içinize çekin.






Hande Çiğdemoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder