İntihar Süsü - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
İntihar Süsü - Asiye Açar

İntihar Süsü - Asiye Açar

Paylaş

İntihar Süsü

İple asılı bulunmuş, yüksekten düşmüş, başından vurulmuş  her kişiye "intihar" deyip olayı kapatmak kimlerin işini kolaylaştırıyor? Polisin? Savcının? Katilin? Katilin çevresinin?

Olay intihar bile olsa, "kendini" öldüren kişiyi bu duruma iten sebepler ve şahıslar araştırılmalı iken, "ölü"nün ne kadar suçlu, ne kadar Suriyeli, ne kadar "kötü kadın” olduğu konuşuluyorsa... bu kimin işine yarıyor?

Plazalardan düşen, kalbinden-başından silahla vurulan, kendini benzinle yakan (!), bir avuç uyku hapı içen, hatta kendini trenin altına atan insanlara derhal "intihar" kararını biçenler,  katillerine suçlarını meşrulaştırmayı öğretiyorlar. Açıkça "Adam öldürürken bu yolları kullanırsanız sizi hapse atmayız” diyorlar.

Köylerde kuyuya düşenler, fare ilacı içenler, kaza ile üstünden traktör geçenler, hatta kaza ile üstünden iki kere traktör geçen insanların (!)  ne kadarı dikkatsizlik kurbanıdır, ne kadarı cinayete kurban gitmiştir acaba?

9 yaşındaki bir çocuk bir demir kapıya asılı halde bulunmuş.  Haber: "Suriyeli çocuk intihar etti.”

O çocuğa yaşarken "İntihar nedir?” diye sorsaydınız, belki size tam bir cevap bile veremezdi. Ayrıca ayakkabı bağını bağlayamayacak yaşta olan bu çocuğun eline bir ip verseniz düğüm atabilir miydi acaba? Hele ki, asılı olduğu ipin onu taşıyıp taşıyamayacağını, attığı düğümün çözülmeden, boğazını sıkıp onu öldürecek kadar sıkışıp sıkışmayacağını hesap edebilir miydi acaba?

Evinden çıkıp komşuya gitmesine bile izin verilmeyen genç kız, köyünden bir saat uzaklıkta bir viyadükten düşmüş. Haber: "Genç kız intihar etti." Yaşarken ona, o viyadüğün yerini sorsaydınız, size boş gözlerle bakacaktı belki de. Kim götürdü de, attı onu aşağıya?

Çoğu intihar planlı bir cinayettir. İntihar süsü veren katiller veya kişiyi "Hayatındaki tüm güzelliklere canını yakarak veda etme" gibi büyük bir eyleme iten sebepler ve suçlular iyi araştırılmalı ve cezaları verilmelidir.

Adaletin terazisini bozmayalım, bir gün hepimizin ihtiyacı olacak.

Asiye Açar
acarasiye01@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder