Yürüyüş - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
Yürüyüş - Asiye Açar

Yürüyüş - Asiye Açar

Paylaş
Yürüyüş
Ünite 1: Spora Giriş
Konu: Yürüyüş
Temel Kıyafet: Eşofman, tayt, spor ayakkabı

I .Yürüyüş nedir?
Yürüyüş; kolay, ucuz ve rahatlatıcı en temel spor çeşididir.

II. Yürüyüş arkadaşlarımızı tanıyalım.

Geçici arkadaşlar
1)Elinde su şişesi ile yürüyüş yapan arkadaşların genellikle ilk ve son spor amaçlı yürüyüşleridir.
Sebep: Tecrübeyle sabittir.

2) İki bayan arkadaş olarak yürüyüşe çıkanlar.
-  herkes yürüyor biz de yürüyelim.
-  hee kız yürüyelim.
-  yarın yürüyelim.
-  yürüyelim!

Böyle bir sohbetle başlanan bu yürüyüş, çekirdek çitleyerek Kordon gezme hızında gerçekleşir, temizliğe gelen kadının dedikodusu yapılır, ne kadar titiz olduklarından dem vurulur, karşılıklı övüşerek birbirlerini ağırlar, alışkın olmadıkları bu "son kondisyon bükücü " çalışma sonrası yorgun argın eve dönerler. Büyük ihtimalle birbirlerinden utanıp ikinci yürüyüşe de çıkacaklar, üçüncüye ikisinin de bir bahanesi olacak, dördüncüyü bilerek unutacaklar.

3- Marka taytı, janjanlı spor ayakkabısı,  neon montu ve aynalı güneş gözlüğü ile yürüyüş yolunda tam karşınızdan gelen hanımefendi.  Sıklıkla mola verip etrafındakileri inceliyor. Ayağını bankın üzerine koyup bağcıklarını bağlıyor, ya da telefonla konuşuyor. Kendisi dışında yürüyüş yapanları görünce şaşırmışa benziyor. Oysa o sadece kendisinin spor yaptığını düşünüyor ve bilumum spor fotoğraflarını "sabah sabah spor" etiketi ile instagramda paylaşıyordu. Aman Allah’ım, yaşlı teyzeler, amcalar, kadınlar, adamlar... Koşuya çıkan insanlar bile var. Bu dünyada tek spor yapan o değil mi! Üstelik hiç biri fotoğraf çekmiyor, sadece yürüyor... Bu gerçekle yüzleşmek onun için zor olmalı.  Bu sahne ile bir daha karşılaşmamak için, peşinen binlerce lira verdiği sosyetik spor salonunda spor hayatına devam edecek…

4- Yürüyüşe el ele çıkan genç sevgililer, yav bi gidin!

Kalıcı arkadaşlar
5- Yürüyüşe birlikte çıkan yaşlı çift. Dost yürüyüşçü grubuna girer. Bunlar birlikte geçirilen 45 yılın sonunda ikiz gibi olmuş, birlikte yürüdükten sonra, küçük mutfaklarında beraber kahvaltı hazırlayıp yiyecek, sonra da çiçekli balkonlarında keyif kahvesi içecekler. Haftada en az 3 gün karşılaşırsınız.

6- 70-75 yaşlarında, her gün beyaz lacivert çizgili eşofmanıyla tempolu bir şekilde yürüyen, zayıf ve dinamik bey. Helal olsun size be!

7- Rüzgâr ve soğuk geçirmez yağmurluk, tayt, spor ayakkabı. Sırtında bir cüzdan ve telefonu alacak kadar torba bir çanta. Güneş gözlüğü bile takmamış, faydalı bahar güneşinden faydalanmak istiyor. Kulaklıkla müzik de dinlemiyor, hızlı yürüyor. Bu tipler kar kış demez, sabah 6 da gece 11 de çıkar yürür. Fittir, görenlere "bunlar da niye yürüyorsa! “yorumu yaptırır. İşte bordo bereli yürüyüşçü.

III. Değerlendirme Soruları
1-Yürüyüş yapıyor musunuz?
2- Bordo bereli yürüyüşçüden neyiniz eksik?
3-Kolay, ucuz ve rahatlatıcı olan yürüyüş sporunu en az iki kez deneyip geliniz.
4-Öğrendiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Asiye Açar
acarasiye01@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder