İzmirim Dizisi, Hatıralar Manavkuyu ile Devam Ediyor - Sevdalım Hayat
İzmirim Dizisi, Hatıralar Manavkuyu ile Devam Ediyor

İzmirim Dizisi, Hatıralar Manavkuyu ile Devam Ediyor

Paylaş
İzmirim Dizisi, Hatıralar Manavkuyu ile Devam Ediyor


Heyamola Yayınevi, “İzmirim” serisine Tacim Çiçek’in Hatıralar Manavkuyu kitabıyla devam ediyor.

Yayınevi, 2011 yılında başladığı dizide, İzmirli kırk beş farklı edebiyatçı-yazar tarafından kaleme alınan, İzmir’in kırk beş semtiyle ilgili çalışmalar yayınlamıştı. 2019’da, otuz yeni yazar ve otuz yeni eserle dizideki kitap sayısı yetmiş beşe yükseliyor.

Heyamola, bu dizi çalışmasının anlamını şöyle açıklıyor:

Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister.

Ama bir yazar-edebiyatçı, kendince bir duyarlıkla yaklaşır kentine. Çevresine gönül gözüyle bakar. Kendisini değişik insanların yerine koyar, onların yüreğiyle de hissetmeye çalışır, öylece yazar… Yazar yazdığı zaman, birçok kimse o yazıda kendi duygularını, düşünüp de söyleyemediklerini bulur. Kendisinden önce yazılmış olanları da anımsamak ister…



   Hatıralar Manavkuyu
   Yazarı: Tacim Çiçek
   Türü: Anı
   Yayınevi: Heyamola
   Basım Tarihi: Nisan 2019
   Sayfa Sayısı: 244



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder