Sinefil / Unutulmuş (Gi-eok-ui bam/ Forgetten) - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Sinefil / Unutulmuş (Gi-eok-ui bam/ Forgetten) -  Yeşim Yeşiloğlu

Sinefil / Unutulmuş (Gi-eok-ui bam/ Forgetten) - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş
Sinefil / Night of Memory (Forgetten)
Araba durur ve Jin-Seok uyanır. Annesi, babası ve abisi Yoo-Seok ile yeni evlerine ulaşmıştır. Yeni bir hayata adım atarken mutludur. 

Tüm derslerinde başarılı olan abisi geçirdiği bir kaza sonrasında topallamaktadır. Başarı konusunda abisinin izinden giden Jin-Seok aşırı duyarlılıktan sorun yaşamakta, ilaç tedavisi görmektedir. Tüm bunlara rağmen ailenin mutluluğunda eksilme yoktur, evin iki oğlunun da başarıları ile gurur duyulmaktadır. 

Uyku problemi yaşayan ve evde garip sesler duymakta olan Jin-Seok, abisi ile sohbet sonrasında biraz rahatlar. Ancak tam eve dönerken abisinin bir grup adam tarafından kaçırılmasına şahit olur ve şoka girer. Polise haber verilir, plaka bildirilir ancak bir ize rastlanmaz. Yoo-Seok'u kaçıranlardan haber beklense de arayan, fidye isteyen olmaz. 19 gün sonra Yoo-Seok eve geri döner. Geçen 19 günde ne olduğunu da kaçırılma anını da hatırlamamaktadır. Jin-Seok abisinde bazı değişiklikler fark eder. Gelen kişinin abisi değil de başka birisi olduğundan şüphelenmektedir. Bunu kendi rahatsızlığına bağlı açıklamaya çalışsa da Yoo-Seok'un davranışları gittikçe daha şüpheli hale gelince, abisini takip eder. Abisiyle ilgili öğrendiklerini anne ve babasına anlatır ama beklediği tepkileri göremez. Bu anda ailesinin gerçek ailesi olmadığını, kaçırıldığını düşünmeye başlar, evden kaçar ve polise gider. Polise 21 yaşında olduğunu söylediğinde polis durumdan şüphelenir ve tarihi sorar. Jin-Seok 1997 diye cevapladıktan sonra kendisine takvim gösterilir... Sonrası ağır bir trajedinin ilk sahnesidir. 

İnsan hafızasına ne kadar güvenebilir? Her şeyin göründüğü gibi ve bildiklerinin de gerçek olduğunu sanarken aslında bir illüzyonu yaşadığını öğrenirse sonuçları ne olur?  

Gerçeği öğrenmek için bir ömür harcadıktan sonra sadece bir yıkım olacaksa yalanı yaşamaya devam mı etmeliyiz? İnsan intikam olmadan yaşayamaz mı? 

Filmin ilk adımlarında bu soruları sormak mümkün olmayacak elbette ama adım adım gerilim dozu arttıkça önce merak galip gelecek sonrasında ise bu sorulara verilemeyen cevapların ağırlığı. 

(Gi-eok-ui bam ismi ile 2017'de gösterime giren filmin yönetmen ve yazarı Jang Hang-Jun. Jin-Seok rolünü Kang Ha-Neul, Yoo-Seok rolünğü Kim Moo-Yul, baba rolünü Moon Sung-Geun, anne rolünü ise Na Young-Hee oynuyor.) 

Yeşim Yeşiloğlu
yesim@sevdalimhayat.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder