Kızlara Kısa Not - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
Kızlara Kısa Not - Asiye Açar

Kızlara Kısa Not - Asiye Açar

Paylaş

 
Kızlara Kısa Not
Bilmiyorum bu yazı size ulaşır mı, evinden çıkamayan kızlar. Olur da bir ucundan okursunuz diye yazayım da, yollayayım evrene.

Bir odada çok bunaldıysanız dışarı çıkın. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Balkon varsa balkona, varsa bahçeye çıkın, gidebiliyorsanız teyzekızına gidin. Bunaldığınız yerde durmayın.

Çıkamıyorsanız evden, kitap okuyun. Kitap yoksa gazete parçası, makarna paketi, tişört etiketi okuyun. Dalga mı geçiyorum? Hayır. Bir insanı oturduğu yerden başka dünyalara götürecek tek yol okumaktır da ondan. Tutunun bir dala, tutunmadan çıkamazsınız.

Okula giden kızlar, başka şehirlere de gidin, başka ülkelere de gidin. Spor da yapın, sergi de gezin. Elinizdeki imkanın başkasında olmadığını bilin de, ona göre gezin. Ve imkanları kısıtlı kızlar için bir sorumluluk taşıdığınızı bilin.

Destek verin, yoksa ümit verin. Tutunacak dal verin. Uzattığınız eli küçümsemeyin.

Okul çıkışı arkadaşlarıyla bir şeyler içip sohbet edebilen, instagrama selfiler koyabilen, bir mağazaya gidip rahatça istediği kıyafeti alabilen kızlar, aynı dili konuştuğunuz kız çocuklarına bir şeyler borçlusunuz. Bu sorumluluğu taşımalısınız.

Nasıl mı? Uzağa değil, etrafınıza bakın. Sizde bol olan bir şey, bir kız kardeşinizde hiç yok.

Asiye Açar
acarasiye01@gmail.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder