Remember (War of the Son) - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Remember (War of the Son) - Yeşim Yeşiloğlu

Remember (War of the Son) - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş

Kanunlar örümcek ağı gibidir.
Büyük sinekler deler geçer, küçükler ise takılır kalır.”
Honore de Balzac
REMEMBER (War of the Son)
Alzehemir başlangıcındaki Seo Jae-hyuk, liseli genç kızın cesedinin yanı başında bulununca cinayetle suçlanır. Ormana nasıl geldiğini, son saatlerinde neler yaptığını hatırlayamadığı için baş şüpheli olarak tutuklanır.

Oğlu Seo Jin-woo ve hukuk okuyan Lee In-ah haricinde kimse Jae-hyuk’a inanmamaktadır. Zira ortada bir de itiraf vardır. Atanan kamu avukatı ilk davasını henüz almış, hâkim önünde kekeleyen, yolun başında bir avukattır.

Cinayete ilişkin tüm deliller dolaylı olmasına rağmen savunma günden güne kötüleştiğinden Jin-woo babasını kurtarmak için bugüne kadar hiç dava kaybetmemiş Park Dong-ho ‘dan yardım ister. Jin-woo, Dong-ho’nun davayı alması için her türlü yolu dener ve başarılı olur.

Jin-woo, savcı, avukat, polis işbirliğinde yürütülen komplo yüzünden babasının idam cezası almasına engel olamaz. Avukatlara duyduğu güveni yitiren Jin-woo kendisi avukat olacak ve babasını kurtarmaya çalışacaktır.

Sistem zenginleri korumak üzerine kuruludur. Sizin suç işlemeniz halinde kılıcın en keskin yüzünü gösteren Themis, konu güç sahibi insanlar olduğunda gözlerinin bağlı olmasını bahane eder ve kaçmalarına izin verir. Sistemin zannettiğiniz kadar muhteşem işlemediğini fark etmeniz ancak sistem tarafından ezildiğiniz zaman mümkün olur. Kimse sesinizi duymaz, kimse size inanmaz, haklı gözükseniz dahi…

Saygınlık kazanmak için parayı ve korkuyu kullanan, rüşvet çukurunu kazmış tiranlara, silahını doğruları öldürmek için kullanan polislere, başsavcı olma sevdası ile kumpas kuran savcılara karşı savaşmak için sadece hukukun gücü yeter mi? Vicdanının sesini dinlemeyi unutmayan hâkimler, gerçek suçluları mahkum ettirmek için çalışan savcılar ve Themis’in terazisini şaşırtmadan doğrulara ulaşmak için çabalayan avukatlar varsa neden olmasın…

Yeşim Yeşiloğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder