4 Kadın - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
4 Kadın - Asiye Açar

4 Kadın - Asiye Açar

Paylaş

 4 Kadın
Uyandı. Kalkmak için, içinin yeter miktarda mutluluk dolmasını bekledi. Birazdan yola çıkacaktı, hatırladı, yeterli mutluluğa ulaştı. Kalktı, çay koydu. Bir de sigara mı yaksaydı? Yok, bugün  sigara yakacağı çokça keyifli zaman olacaktı. Makyaj yapsa mıydı? E tabi, kırk yılda bir kız kıza tatile gidiyorlardı, bir sürü fotoğraf çekilecekti, makyajsız olmazdı. Saçlar? Üşendi, "Boş ver!" dedi kendi kendine. "Olmasa da olur"

***
Uyandı, kocasına sırtından sarıldı. Eşi uyanıktı, döndü, karısının karnımı okşadı. Minik uyuyor olmalıydı, hareket falan yoktu. "Ohhh valla, mis gibi gezeceksiniz şimdi, beni falan unutursun sen orada!" diye sitem etti karısına. Kadın kıkırdadı. Şımardı. “Sana resim atarım bol bol." dedi.

***
Saatin sesiyle uyandı, yataktan fırladı. Alıştığı hızlı hareketlerle hemen mutfağa geçip önce çayı koydu. Banyoya gitti, giyindi. Akşamdan hazırladığı küçük bavulunu kapının önüne koydu. Yatakta bıraktığı eşine yaklaştı, “aşkım, hadi çocukları kaldıralım, ben de kahvaltı hazırlıyorum" dedi. 5 yaşındaki ikizler ve 3 yaşındaki oğlanı babaya bırakıp, yıllardan sonra ilk kez kız arkadaşlarıyla bir geceliğine tatile gidecekti. Dünya için küçük, onun için büyük bir olaydı! Heyecanlı ve mutluydu…

***
Uyandı. Kanepede uyuyakalmıştı. Eşini aradı. Kız gece mızlayınca, onun yanına gitmiş olmalı diye düşündü. Evet, kızın 1,5 metrelik yatağında iki büklüm yatıyordu. Birazdan kızlarla bir tatile çıkacağı için vicdan azabı duydu. Kocasını öptü uyandırmak için. Eşi küskündü. Oysa gitmesi için o cesaretlendirmişti, oteli o ayarlamıştı. Anlaşılan ayrılık günü hüznü çökmüştü. Onu daha fazla üzmek istemedi."Oo çamaşırlar çok birikti, yarın yıkayıp asarım artık!” dedi, hemen geri döneceğini hatırlatmak için. Kahvaltı masasını hazırladı, bulaşık makinasını çalıştırdı. Tatil için hiç heyecanlanmıyor gibi davrandı.

4 kadın, kalıcı yorgunluklarından  geçici bir kaçış yaşayabilmek için evden çıktılar. Sadece bir geceliğine uzaklaşıp, ertesi gün sorumluluklarına ya da sorunlarına koşarak geri dönmek için.

Asiye Açar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder