Yeniçarohori - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
Yeniçarohori - Asiye Açar

Yeniçarohori - Asiye Açar

Paylaş
Yeniçarohori
Yazmayacaktım. Çünkü son günlerde, güzel yerleri yazdıkça, oranın kıymetini bilecekler artmıyor, meraklılar artıyor.  Herkes dolduruyor oraları. Minicik Şirince'ye tur otobüsleri giriyor, “huzurlu” olarak etiketlenen dağ başları, ıssız göl kenarları izdiham olup taşıyor.

Bakın buraya gitmeyin. Sıkılırsınız. Zaten her yer eski köy evleri işte. Taş taş taş... Genç bir çift -amaaaan enteller- almışlar eski bir evi, kafe yapmışlar. Sonra da hep sanatçılar gelip sanatevleri falan açmışlar. Sokaklar dar, gezerken gördüğüm insanlar da iyi giyimli, okumuş, aklı başında tiplere benziyor. Eğlence yok yani.

Yeme içme desen, çeşit arama! Çok acıktıysan otur bir masaya börek ye, o kadar. Gitmeyin.

Şimdiden inşaat malzemesi taşıyan kamyonlar daracık sokaklardan geçiyordu, içim gitti. Ne olur siz gitmeyin. Yalvarıyorum gitmeyin. İkinci çayı rica ettiğimde “hay hay!” diye cevap veren eski usül kibar esnaf var. Lütfen onları, koştururken terden sırılsıklam olmuş, aceleden nezaketi unutmuş garsonlara çevirmeyin.

Yalnızlık seven gitsin, sanat seven, sanatı gelişimle teknoloji ile sarmalamayı savunan gitsin. Böyle bir resme bakarak on beş dakika durabilen, oyulmuş bir kabak hakkında saatlerce konuşabilen insanlar gitsin. Kilit vurulmuş oyma kapıya, içindeki otlar sarmış bahçeye bakıp gözüne yaş dolanlar gitsin. Onlar da ya yerleşsin ya da çayını içip dönsün. Lütfen 5 tip endüstriyel zeytinle arttırılmış "40 çeşitlik" serpme kahvaltıcılara döndürmeyin oraları. Yani, “Börek var yersen, çay var içersen.”

Bakın, zaten 3-5 dükkan dolu. Onlar da hep deli. Valla. Deli olmayan gider mi bomboş köye yerleşmeye. Hep sanat, sanat, sanat. Sanatla karın mı doyar!
Gitmeyin, ne olur gitmeyin.

Yazmış bulundum ama, her şey sanat için.

Asiye Açar
acarasiye01@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder