Ziya / Yirmi Altı - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Ziya / Yirmi Altı - Ender Macun

Ziya / Yirmi Altı - Ender Macun

Paylaş
Ziya / Yirmi Altı


zun sürmüş bir yolculuktan döndüğü söylenebilirdi ilk bakışta. Büyük bir bavulla yürüyordu. Her adım onu biraz daha yaklaştırıyordu varacağı yere, biraz daha. Deniz kıyısından geçti, iki bakkalın, dört kahvenin önünden geçti. Değişen bir şey yoktu yani. Tanımadığı birine selam verdi, sonra bundan utandı. Bu utanç muhatap olduğu yaşlı kadına yansımadı bile.

‘Yine buradayım.’ diye düşündü mü acaba? Ya, ‘Beni görünce ne hissedecekler?’ diye bir düşünce geçti mi içinden? Bunları bilemiyoruz haliyle. Ama yakından gözlerinin içine bakan biri bu cümleleri de belki seyredebilirdi. Hiç kimsenin yaklaşmayı bile düşünemeyeceği kadar iğrenç koktuğundan, bu düşüncemden vazgeçmek zorundayım sanırım. İğrenç koktuğunun farkında değildi doğrusu. Temiz kokmuş, pis kokmuş, bu onu bir nebze bile ilgilendirmiyordu, doğrusu bu. En önemli şey yaklaşmış olmaktı. Kapının zilini çalacak ve karşısında yaşlı annesini görecekti. Belki tanımayacaktı onu. Değişmiş miydi gerçekten? Sakalını ve bıyığını elledi. Bavulunu tekrar koyduğu yerden alarak aheste yürüdü. Sonra da kalabalık ev içini düşündü. Bir hediye getirmiş miydi yanında? Getirse miydi? Aslında en güzel hediyenin kendi gelişi olduğunu biliyordu. Ansızın, haber vermeksizin.

Durdu. Şimdi evin önündeydi işte. Zili çaldı ve bekledi. Sonra bir daha çaldı, üstünü başını düzeltti. Bir kez daha beklemek... Bavulunun ipi gevşemiş olacak ki, bir anda açılıverdi ve içindekiler taş basamaklara saçılıp döküldü. Üç elma, birkaç eski fotoğraf, kirli gömlekler ve ilaç kutuları. Bir eşyalara, bir kapıya baktı. Kapı kolu üzerindeki kırmızı mühür, onu seyretti bir süre. Kırmızı mührün kırmızı gözleri vardı. Ziya görmedi.

Hemen yanındaki apartmandan, ikinci kattan yaşlı ve başörtülü bir teyze kafası çıktı. ‘Oğluuuum, sen yine mi geldiiin?’ diye sordu bu yaşlı kafa. Sonra başka kafalar da çıktı pencerelerden. Bir çizgi roman karesine sığmayacak kadar çok konuşma balonu türedi birdenbire.

‘Teyze.’ dedi Ziya, o yöne bakarak. ‘Annem öldü mü yine?’ Teyze, kafasını salladı, yüzü fesleğenlere değdi. ‘Biz taşındık mı buradan?’ Teyzenin kafası durmak bilmiyordu. Ziya da onu taklit etti. Şimdi sokakta, pencerelerde onlarca kafa sallanıp duruyordu. Dağılan bavulunu gelişigüzel topladı ve usulca gitti oradan. Kafalar tek tek ev içlerine girdiler. Adımlar asfalt üzerine... Ev orada bekledi durdu.

Ender Macun
endermacun@yahoo.ca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder