Resimaltı / 9 Temmuz 2018 - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Resimaltı / 9 Temmuz 2018 - Ender Macun

Resimaltı / 9 Temmuz 2018 - Ender Macun

Paylaş

Yazlık Resimaltı

1
fotoğraf: ender macun
Pazartesi. Menekşe, sahil. Çocukları gördük ilk. Sonra gümüş kumu ve billur suyu. Onlar bizi görmedi ama. Gözleri hep koca denizde. Akılları fikirleri yüzmelerde. Çocuklar. Akşam oldu olacak. Güneş battı batacak. Dur durak yok, yüzmelere devam. Hayat hep böyle olsa. Böyle dingin, sakin. Her şey yerli yerinde hani. Hayat. Yaz.

2
fotoğraf: ender macun
Salı. Kanarya, sahil. Güneşi arkasına alıp bize bakan bir çocuk gördük. Belli ki işi gücü var. Arkadaki tekne onarılmak ister. Çocuk işinin ehli. Anlattı. Anlattı da şaşırdık. Elimizi ağzımıza siper yapıp da şaşırdık. Yarın, işini bitirince  yüzecekmiş ama. Öyle dedi. Peki, dedik. İyi yüzüyormuş. Ha bir de, adı Salim’miş. Şiir de yazarmış. Devam et Salim, yaz.

3
fotoğraf: ender macun
Çarşamba. Soğuksu, sahil. Akşamın olduğu yer. İnsanların birer ikişer düştükleri, balık için olta salladıkları yer. Çok balık varmış bugün. Dünya kadar. Akşam bayram varmış evlerde. Roka, limon, rakı falan. Güzel sofralar kurulacakmış bayram evlerinde. Hayat, akşamüstü…Zaman yaz.

4
fotoğraf: ender macun
Perşembe. Sarayburnu, sahil. Başına güneş geçmesin abi. E aldım ben tedbirimi, bak. Gazeteden mi o şapka? He ya…Okumak için değil ama, direk şapka yapmak için aldım bunu. Güzel şapka oluyor bizim gazetelerden. Beğendin mi? Benim çocuk yaptı. İyi şapkacıdır benim Süleyman. Bir tane de sana yapsın istersen. Yaz telefonumu.

5
fotoğraf: ender macun
Cuma. Yenikapı, sahil. ‘Arkadaşlar iyidir.’ Tabutta Rövaşata’dan bir küçük cümle. Birlikte uçurtma uçurabiliyorsan güzeldir arkadaşlık. Uçurtmanı uçuracak rüzgâr yoksa bile güzeldir o uçurtmayı iki ayrı elin tutması, yükseltmesi, birlikte uçmaya zorlaması. Arkadaşlar iyidir. Sırf bu yüzden işte, bu yüzden yola devam. Bunu aklının bir kenarına yaz.

6
fotoğraf: ender macun
Geçen Pazartesi. Menekşe, sahil. Yine aynı yerde, yine aynı saatte, yine aynı çocuklar. Bir şeyi söylemeyi unuttum. Bu yüzden biraz geniş açı. Dünya ne kadar da büyük. Deniz, kum, güneş, gemiler, hava ve insanlar. Bütün bunlar içinde yani. Sahi, dünya ne kadar da büyük. Hele bir çocuk için…Yazlık resimaltı olsun bu. Çocuklara gitsin. Hepsine çok gelir, bir kısmına gitsin. Akşama yaz. Aklın unutmadan yaz.


Ender Macun, Temmuz 2018


1 yorum:

  1. Uçurtmanı uçuracak rüzgâr yoksa bile güzeldir o uçurtmayı iki ayrı elin tutması, yükseltmesi, birlikte uçmaya zorlaması. Ne güzel...Umut dolu.

    YanıtlaSil