Sinefil / Film Önerisi - Fair Game - Sevdalım Hayat
Sinefil / Film Önerisi - Fair Game

Sinefil / Film Önerisi - Fair Game

Paylaş
FAIR GAME
-Kaçınız Başkan Bush'un bizi savaşa sokan 16 kelimelik konuşmasını biliyor?
-......
- Kaçınız karımın adını biliyor?
- Valerie Plame!

Sean Penn'in sinema tarihinin en etkileyici konuşmalardan birini yaptığı sahne bu sorularla başlıyor. 

Valerie Plame bir CIA ajanı. Aktif görevi devam etmesine rağmen bu ismi bilmemizin ve hatta gazetede fotoğrafını görmemizin sebebi ise eşi Joe Wilson'un Başkan Bush ve yanındaki akbaba sürüsünün ipliğini pazara çıkarması. 2003 yılında Irak işgal edilirken bu işgale gerekçe olarak Saddam'ın sahip olduğu kimyasal ve nükleer silahlar gösterilmişti. Ancak işgal edilen ve talan edilen Irak'ta aranmadık yer bırakılmasa da geçen süre içerisinde ne kimyasal ne nükleer herhangi bir silah bulunamadı. Bulunamaması da çok normaldi zira o silahlar hiçbir zaman var olmadı.

Joe Wilson, Bush ve ekibinin bir yalan üzerine Irak'a karşı savaş başlattığını duyurmak için elinden geleni yapmak istedi, susmadı. Bu kamu hizmetinin ödülü olarak CIA ajanı olan eşinin ismi basına sızdırıldı. Eşi ile birlikte baskı altına alındılar, haklarında pek çok yalan haber yapıldı.

Bush ve ekibi salt gözdağı vermek için bir ajanı deşifre etmekten çekinmemişti ancak bu Kongre'nin soruşturma açmasına engel olmadı. Söyledikleri ülkede taş üstünde taş bırakmamalıydı belki ama diğer tüm kirli olaylar gibi bunun da üstü örtüldü. Geriye Irak 'taki kanlı tuzağın nasıl kurulduğunu anlatan bu film kaldı ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder