Her Şeyi Gömdüm, Kalbim Mezar - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Her Şeyi Gömdüm, Kalbim Mezar - Yeşim Yeşiloğlu

Her Şeyi Gömdüm, Kalbim Mezar - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş


Her Şeyi Gömdüm, Kalbim Mezar 
Göz göze durup bakınca, göreceğiz. Neyiz ve nerelerdeyiz, bilemiyoruz, demiştin ya hani zamanı geldi anlamanın, şimdi.

Kim bilir neler neler geçti başından, kimse böyle yalnız olamaz. Anlat birer birer tut ellerimden, kimse böyle küskün olamaz dedim ama sustun sadece. Oysa her şey yolunda gitse durmasaydı, üzüntüler upuzun bir tatile çıksaydı...

Benim bir hikayem var sonunu yazmadığım, benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım derdim, aynada kendime. Benim umudum var benim umudum. Böylece, öylece, sadece yaşadım. Umut ederek, bekledim…

Denize açıldım sevmeye, sevilmeye. Yabancı limanlardan demir aldım. Anladım sevmek gibisi yok. Sevilmek ? Yokluğun varlığın birdi, dünüm yoktu, yarınım sırdı. Umursamadım, al senin olsun, al ne olursun, al benim ömrümden dedim. Faili meçhul, bir deli maktul oldum. 

Mayın tarlasında dolaşıp durmuşum aşk sanıp da, herkes arkamdan bağırmış kimseyi duymamışım. Savaş filmlerinde olur ya yaralı yaralı devam etmişim. Sonuna kadar aşk ya yanımdasın sanmışım. Koşmuşum, düşmüşüm, bedenim sağlam, yüreğim paramparça olmuş. Sonuna kadar giderken, hayat bize oyun oynuyor olabilir mi? derken kalkmışım.

Ben sigara dumanımın altında, yana yana en sonunda kül oldum. Sen kibritin hiç yanmayan ucunda birinin hayatından geçmiş oldun, erkeğim. Son günlerde çok düşünür oldum, seni, yaşadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, nihayetinde zor zamanları çabuk atlatır oldum. Bakıyorum aynaya her gece, içim rahat, biraz yorgunum sadece.

Bana kıyan erkeğim sen gül, vazgeçtim rüyalardan, beni sevmezsen yağmurları sev demeyeceğim sana. Gemileri de limanları da, her şeyi yakarım, anıları da. Unuturum seni, sevdiğimi, sevilmediğimi.

Çünkü sanki bugün son günmüş gibi dolu dolu yaşamak istiyorum ben. Her ne çıkarsa yoluma selam verip yürümek istiyorum. Sil baştan sevmek gerek bazen hayatı sıfırlamak sil baştan sevmek gerek bazen her şeyi unutmak... demiştin, seni dinledim. Sevdim, tükendim, sildim, unuttum.

Yeşim Yeşiloğlu 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder