Er Kişi Niyetine - Asiye Açar - Sevdalım Hayat
Er Kişi Niyetine - Asiye Açar

Er Kişi Niyetine - Asiye Açar

Paylaş

Er Kişi Niyetine

Yaş 5
Annem bana istediğim oyuncağı almıyor. Abim silah ile otobüs istedi, aldılar. Esra barbi bebek istedi, aldılar. Ben de barbi bebek istedim. Sana araba alalım dediler illa. Ben araba istemedim ki. Kıyafeti değiştirilebilen bebekten istedim. Yanında üç tane de güzel kıyafeti var, iki de ayakkabısı, biri topuklu. Bir mini etek var, bir pantolon, bir de prenses elbisesi var. Etekleri kocaman açılıyor. Ben ondan istiyordum. Herkese istediğini aldılar, bana almadılar.

Yaş 8
Sınıfta kimse benimle oynamıyor. Erkekler top oynuyorlar, bana "kız gibi oynuyorsun" diyorlar. Kızlarla oynamak istiyorum, beni aralarına almıyorlar. Teneffüste hep duvarın kenarında oturuyorum.

2-E’nin sınıf öğretmeni Dilek Öğretmen’i çok seviyorum. O bazen gelip benim başımı okşuyor "Nasılsın Emre?" diyor. Geçen gün ben bahçede otururken yanıma geldi." Neden oynamıyorsun?" dedi. Bir şey söylemedim omzumu silktim. “Ne oynamak isterdin?” diye sordu.

"Sude evden bebeklerini getirmiş, onlarla oynamak isterdim, ama onlar kız, beni oynatmıyorlar" dedim.

"Gel bakalım” dedi. Beni kızların yanına götürdü, onlara bir şeyler söyledi. Sude bir bebeği bana verdi. Bebeğin her şeyi vardı. Evi, arabası, bisikleti, çeşit çeşit kıyafeti. Ben oynamaya başladım, Dilek Öğretmen de yanımıza oturdu, bizi izledi. Elbiseleri, ayakkabıları bebeğe giydirip giydirip çıkarıyordum. Onu ya koltuğa oturtuyordum ya da arabasına bindiriyordum. Zil çalıp da Sude elimdekileri bir hışımla kapınca rüyadan uyandım. Bir baktım Dilek öğretmen de çoktan gitmişti.

Yaş 15
Bugün mahalledeki bir abi bana "Sen eşcinsel misin lan!" diye sordu. Şaşkınlıkla bakakaldım, ne sorduğunu anlamadım. “Top musun oğlum sen?” diye bi daha sordu. Şaşırdım.

Yaş 17
Derslerime çok çalışıyorum. Dilek öğretmen bir gün bana "Sen başarılı olmak zorundasın" demişti. “Mutlu olmak için ve kendini koruyabilmek için diğerlerinden daha başarılı olmak zorundasın!”

O zamanlar anlamamıştım, artık neden böyle söylediğini anlıyorum. Canım öğretmenim benim. Çok çalışıyorum ama bugünlerde kafamı derslere veremiyorum. Dikkatim hemen dağılıyor. Bazen komik bir sey aklıma geliyor, gülmemi tutamıyorum bazen de çok duygulu oluyorum. Konsantre olamıyorum. Aşığım.

Yaş 19
Üniversite yurdu pek rahat değil. Özellikle bir iki yaban domuzu gibi çocuk var, sürekli bana sataşıp duruyorlar. Korkuyorum. Bir gün bana “Canın erkek istiyo mu lan" dedi pislik. "İstiyorsa bana gel!" dedi. Yanındakilerle beraber pis pis güldüler.

Başka bir gün ben tuvaletteyken geldiler. Kabindeydim. Lavaboların önünde yüksek sesle konuşup küfrederek gülüyorlardı. Dışarı çıkamadım. Beni orada yalnız görseler çok kötü şeyler yapabilirlerdi, bunu biliyordum. Yurttan ayrılmalıyım.

Yaş 25
Berke beni bir kahvaltıcıya getirdi. Böyle değişik yerler bulup bana sürpriz yapmaya bayılıyor. Çok güzel bir yermiş. Saatlerce kahvaltı ettik, kahve içtik, deliler gibi güldük ve sohbet ettik. Onunla vakit hiç geçmesin istiyorum. Kırlara uzanıp gökyüzüne bakmak, doyasıya sarılmak, onunla dünyayı gezmek istiyorum.

Yaş 30
Gece yarısı oldu. Balkonda dizlerimi kendime çektim oturuyorum. Gecenin ışıklarını seyrediyorum.  Balkondan aşağı kendimi fırlatmamak için zor dayanıyorum. Bıktım artık bu aşağılamalardan, sataşmalardan, hor görmelerden. Hele benim dünya güzeli Berke’mden ne istediniz?! Nefret ediyorum herkesten her şeyden.

Berke arabasıyla trafikteyken, arkadan bir araba çarpmış. Arabadan çıkan şahıslarla nasıl olduysa tartışma çıkmış. Berke’mi döve döve öldürüp yol kenarına atmışlar. Adam polisteki ifadesinde “Bana sırnaştı, gel vereyim barışalım dedi. Erkek adamım ben, ağırıma gitti memur bey !" demiş.

Allah belanızı versin! Bundan indirim alır şimdi. Benimle bile hiç tartışmazdı, sabırla tane tane anlatırdı. Bu insanı nasıl dövdünüz? Kavga etmez ki, nasıl kavgaya çekebildiniz? İşi gücü, saygıdeğer bir hayatı var, senin gibi hanzoya trafiğin ortasında niye sırnaşsın? Eşcinselleri herkesle yatmaya hazır zanneden ucubeler! Nefret ediyorum hepinizden! Bu iftiranda yan geber inşallah! Benim güler yüzlü, güzel gönüllü, hayat arkadaşım, eşim, canımın içi nerdesin?! Dayanamıyorum artık bu zalimliğe...

Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enla muhammedün abduhu ve resûlühü!
...
Er kişi niyetine.

Asiye Açar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder