Resimaltı / 15 Ekim 2018 - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Resimaltı / 15 Ekim 2018 - Ender Macun

Resimaltı / 15 Ekim 2018 - Ender Macun

Paylaş


Kardeşim benim
Aslında bu çok eski bir hikâyedir. Kendisi benim kardeşim olur.  Beni tanımaz ama. Benden bahsetme tamam mı; bak, üzülürüm bahsedersen.
Ender Macun / Ziya Kitabı’ndan

1 

Şule, Didem ve Rıza. Üç kardeşler. Kumkapı’da balkonu yarım kalmış bir evde yaşıyorlar. Balkonun koruyucu demirleri olmadığı için buraya çıkmaya izin yok. Okuldan eve gelince hemen sokağa çıkıp bisiklete biniyorlar. Tek bisikletleri olduğu için sırayla biniyorlar.  Didem, bu bisiklet bana küçük geliyor, binemiyorum artık, diyor.

2

Sadi, Reyhan ve Kemal.  Aksaray Langa’da bodrum katta yaşıyorlar. Geceleri aynı odada, birbirlerine sarılarak uyuyorlar. Sokağa çıkmak ve oyun oynamak en çok sevdikleri şey. Ancak hava kararınca eve giriyorlar, üç beş lokma yedikten sonra da hoop yer yatağına.

3

Fırat ve Gönül. Şenlikköy’de bir evin ikinci katında yaşıyorlar. Yazları sahilde bir şeyler satıp para kazanıyorlar. Fırat kazandığı paranın bir kısmıyla ablasına yeni bir çift ayakkabı almış. Gönül de Fırat’a kitap almış. Hediye almak da vermek de çok güzel, diyor Fırat.

4

Cezmi, Ahmet ve Hüseyin. Ayrı ayrı evlerde yaşıyorlar. Cezmi ablasının evinde, Ahmet babasının evinde, Hüseyin de annesinin evinde kalıyor. Haftada en az bir gün bir araya geliyorlar. O sokak senin, bu sokak benim dolaşıyorlar. Yorulunca bir yerlerde oturup dinleniyorlar. Sonra öpüşüp ayrılıyorlar.

5

Ömer ve Hikmet. Cerrahpaşa’da yeni taşındıkları bahçeli bir evde yaşıyorlar. Birbirlerinin en iyi arkadaşları. Yakında Ömer’in doğum günü. Birlikte pasta yiyecekler. Ömer, Hikmet için, benim canım kardeşim, diyor. Hikmet, konuşma problemi olduğu için bir şey söyleyemiyor. Gülüyor. Çok güzel gülüyor.

6

Tekin ve Hatice. Balat’ta Haliç’in kıyısında küçük bir evin giriş katında yaşıyorlar. Haftada iki kere akraba ziyaretine gidiyorlar anneleriyle. Yeğenlerle, kuzenlerle oynuyorlar sokakta. Birbirlerine çok düşkünler. Tekin ve Hatice. Güzel çocuklar.


Ender Macun 
endermacun@yahoo.ca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder