Resimaltı / 8 Ekim 2018 - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Resimaltı / 8 Ekim 2018 - Ender Macun

Resimaltı / 8 Ekim 2018 - Ender Macun

Paylaş


Ömrümüzün Çiçeklerine Resimaltı

İnsan yapayalnız kaldığını anlamak için bile
kendisine bakan bir göz olsun istiyor,
sen de böyle değil misin?

                                                                
Ormanda ölüm yokmuş / Latife TEKİN


1


Ömrümüzün çiçekleri, diyorum, ne kadar çok… Yani, ne çok çiçeklerim oldu. Ne çok pembe, ne çok mor, ne çok beyaz. Ve ne çok çiçek kokusu oldu omzumda, elimde, alnımda. Sonra cam içinde bu yavru kaktüsler mesela. Biraz su, damla damla. Dam ve lâ. Sen de böyle değil misin?

2


Kurumuş ürkek lavantalarım. Orada öyle bekliyorlar gelmemi akşamları. Söyleyecek şeyleri hep var. Lavanta tarlalarından değil ama bunlar. Ne de sakız çiğneyen lavantacı kızlardan. Sokak lavantaları bunlar, geçerken topladıklarım. Hangi sokak, hangi iklim…

3


Evcil bir ormanın şımarık bambu kamışları. Akşam güneşinde nasıl şenlikli oluyorlar. Evin ahenkli neşesi. Suyunu, yurdunu, duruşunu değiştiriyorum bazen. Bazen hareket ediyorlar. Evin ritmine ayak uydurmak ister gibiler. Boyları evdeki herkesten daha uzun. Tavana doğru, yavaş ve öyle yavaş…

4

Evlerden bir evin, ömürlerden bir ömürün usulca yanından geçerken topladığımız, sonra çoğaltıp ona ve buna ve şuna dağıttığımız, adını bile bilmediğimiz güzel yeşillerimiz. Yaprakları sararıp düşüyor saksı yanına, almak yok. Orada kalsınlar bir süre. Bırak, Düşen yaprak, gövdesini seyretsin.

5


Balkondan sarkan, komşulara göz kırpan yaramaz sakız sardunyalarımız. Bu mevsimde son defa ve neşeyle açıyorlar. Tane tane dökülen turuncuları, kırmızıları, beyazları toplamıyorum balkondan. Öyle kalsınlar istiyorum. Rüzgâr oraya buraya savuruyor bunları. Bunlar, diyorum, ömrümüzün hatıra defteri.

6


Ve bir ömür nasıl aheste biterse işte öyle narin, kurumuş, tül tül dallarımız. İnsan, yalnız kaldığını anlamak için bile… bitkilerin şahitliği güzel. Çiçeklerin orada öylece durup bizi gözlemesi güzel. Ömrümüzden bir Ekim daha aheste gelip geçiyor işte.

Ender Macun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder