Yaşamak - Durmuş Cevlan - Sevdalım Hayat
Yaşamak - Durmuş Cevlan

Yaşamak - Durmuş Cevlan

Paylaş
YAŞAMAK 

En son ne zaman düşündün yaşamak üzerine? Kaç yaşındasın? Yaşamın neresindesin? İçinde mi? Kıyısında mı? Dışında mı? Çocukluğun çok mu uzak artık, yoksa henüz sıcak mı? Yalnızsındır belki de. Ya da sıkıca sarılmışsındır sevdiklerine. Güzel hatıraların, hayallerin ve umutların olmalı, belki bir o kadar da pişmanlıkların ve hayal kırıklıkların…  Genelde hayatın detayları üzerinde düşünür insan, bir yerde yaşayıp yaşamamayı düşünür, kiminle birlikte yaşayacağını düşünür, ne iş yapması gerektiğini düşünür, âşık olup olmadığını düşünür… Zaman geçiverir. 

Hiç düşündün mü peki yaşamak nasıl bir şey? Yani yaşamanın kendisi. Bu soruya verilen cevaplar bazen “her şeye rağmen, yaşamak…" diye başlar. Bu cümleyi kuruyorsan, yaşamanın üzerine düşünmüş olmalısın. Gerçekten de düşünmek lazım yaşamak üzerine. Önce yaşadığının farkına varmak, sonra nasıl yaşadığını sorgulamak ve bazen bir şeyleri değiştirmeye çabalamak gerek… Zaman geçmeden. 

İnsan bazen bir amaç uğruna yaşadığını bazen de bir sebepten ötürü yaşadığını düşünür. Amaçlar ve sebepler kişiden kişiye değişir. Ama sonuç değişmez, insanın yaşama amacı yahut sebebi ne olursa olsun yaşamak bazen hüzünlü bazen de sevinçlidir. Yaşamak hüzün veriyorsa, bunu söylemekten sakınmamalı, ama değiştirmeye çabalamalı belki de. Yaşamak keyif veriyorsa bunu da her solukta hissetmeli, yaşama sevincini kaybetmemek için emek vermeli.

Gündelik hayatın ayrıntılarının ve baş döndürücü hızının ötesinde hız kesip yaşıyor olduğunu fark edebilmek gerek. Arada bir bakıp hayatın neresinde olduğunu düşünmek gerek. Bazen sevinçli bazen hüzünlü, ama yaşamak güzel şey, hissedebilmek gerek.

Durmuş CEVLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder