Resimaltı / 12/03/2018 - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Resimaltı / 12/03/2018 - Ender Macun

Resimaltı / 12/03/2018 - Ender Macun

Paylaş


Ayrılık Çanları
1
fotoğraf: Ender Macun
Kapanmış bir yaralı dükkânın önünde durduk ve kederle baktık. Kapanma giderek mahalleye, oradan şehre uygunsuzca yürüyor. Marş marş. Görüyoruz. Hep birlikte, külliyen kapanıyoruz. Hadi bakalım, kolay gelsin.

2
fotoğraf: Ender Macun
İnsansız hava alma aracı. Önünde dur ve soluklan biraz. Burası da, ha kapandı, ha kapanacak. Bizans’tan kalma kadim bir oyuğun içinde yerleşmiş insanlar. Sütbeyaz Pimapen ve Bizans. Kendi oyuğumda debeleniyorum.

3
fotoğraf: Ender Macun
Avlu. Kapanma yavaş yavaş buraya da sinsice ilerliyor. Yine de camı çerçeveyi her gün siliyor, parlatıyor galvanizci. Sonra bir Müzeyyen Senar şarkısı düşüyor taş basamaklara, orada paramparça, yitip gidiyor.

4
fotoğraf: Ender Macun
Yıkım ilerliyor. Şehir kapanıyor. Hafıza. Balkonlarında çay içmeler, sokağa bakmalar, domates, biber kurutmalar olurdu. Balkonların hafızası giderek yitiyor. Bina acıyla ve sessiz ama, can çekişiyor.

5
fotoğraf: Ender Macun
Yine de, hayat sükut içinde akıyor. Bekâr odalarından arka bahçelere, oradan tüm şehre sızım sızım bir ezgi akıyor. Bu ezgi bizi bize bağlayan ezgidir. Dinle. Kavgası kendinledir. Kavgası harikuladedir.

6
fotoğraf: Ender Macun
Yine de motorunu çalıştırıyor kaptan. Durduk ve baktık. Kapanan bir şehirden açık denizlere tam yol ileri. Ayrılık çanlarının sesi suyun sesine karışıyor. İleriye doğru, beraberce, çın çın çın çın.


Ender Macun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder