SEVDALIM HAYAT'I BÜYÜTMEK - Sevdalım Hayat
SEVDALIM HAYAT'I BÜYÜTMEK

SEVDALIM HAYAT'I BÜYÜTMEK

Paylaş

SEVDALIM HAYAT'I BÜYÜTMEK

Değerli Sevdalım Hayat Dostları,

Ankara’da düzenlediğimiz Yaşar Kemal seminerine Adana’dan gelen bir dostumuz, çalıştığı yerde 10-15 kişinin Sevdalım Hayat’a katılmak istediğini, ama ayrıca listemizdeki her kitaptan sonra gerçek mekanda da aralarında buluşarak atölye çalışmalarını yürütmeyi düşündüklerini anlattı.

Bir başka arkadaşımız ise, geldiği şehirde, eskiden beri bir araya geldikleri bir okuma grubu bulunduğunu, grup olarak Sevdalım Hayat’a dahil olmak istediklerini söyledi.

Sizlerden böyle yorum ve öneriler daha önce de gelmişti. Bunları değerlendirerek, daha sık buluşmalarla online iletişimimizi güçlendirme ve daha canlı bir yapılanma oluşturma yönünde fikirler geliştirdik. İlk etapta birkaç şehirde Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi kurulmasına karar verdik.

Online atölyemiz elbette devam edecek. Bununla birlikte, katılımcılarımız kendi bölgelerinde gerçek mekanlarda buluşarak da okuduğumuz kitapları tartışabilecekler. Her yerel oluşum, kendi bölgesindeki bağlantılarıyla canlılığımızı artırır, çeşitli etkinliklerde bir araya gelmenin olanaklarını yaratabilir. Böylece Sevdalım Hayat, hem kültür sanat etkinlikleri hem de okur dostlar arasında sosyal (piknik, gezi, yemek) etkinlikleri düzenleyen bir platforma dönüşebilir.

Aslında düşüncelerimiz-hayallerimiz daha büyük; belki on yıllar boyunca genişleyerek devam eden, ülke çapına yayılmış bir okurlar (düzgün insanlar) iletişim ağı kalıcı hale gelir.

En kısa zamanda, Sevdalım Hayat e-dergiyi bu yeni yapılanmanın bir bileşeni haline getirme konusunu düşünebiliriz.

***

Öncelikle, duyuru yapabileceğiniz, iletişim kurabileceğiniz çevrenizdeki insanlara okuma atölyelerimizde bir araya gelme düşüncemizi ulaştırmanızı bekliyoruz. Öğrenciler, çalıştığınız fabrikadaki işçiler, ev kadınları, zaten var olan okuma gruplarının katılımı, aklımıza gelmeyen başka seçenekler… Harekete geçecek arkadaşlarımızla e-posta üzerinden doğrudan haberleşmek isteriz. Gerek olduğunda telefonlaşırız veya oralarda buluşuruz.

İlk aşamada, hem bir araya gelme fırsatı hem de belki bir iki yeni girişimin vesilesi olacak birkaç etkinlik düşüncemiz var. Henüz planlama aşamasında olan etkinliklerin program taslağını dikkatinize sunuyoruz:

1
25 Mart: “Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisini Yaşamak”.
“İstanbul Senfonisi” eşliğinde İstanbul gezisi. Rehber: Durmuş Cevlan. Sultanahmet’te, Adalar’da, senfoniye konu edilen mekanlarda, kulaklıklarla müziği ve Durmuş’un bilgilendirmelerini dinleyeceğiz.
(Vapur bileti, Adalarda akşam yemeği vs tahmini maliyeti de hesaplayıp bildireceğiz.)

2
21 Nisan: Bursa Nilüfer, Kültürperest Kitabevi buluşması. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok kitabından uyarlanan filmi izleyeceğiz. Roman hakkında, film hakkında ve roman-film uyarlamaları hakkında konuşacağız.

3
5 Mayıs: İstanbul’da Barış İnce ile Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi üyeleri buluşması. Çelişki romanını, gazeteciliği, edebiyatı konuşacağız. .

4
30 Mayıs: Yalova Sevdalım Hayat buluşması. Listemizdeki o haftanın kitabı Kuş Sesleriyle (Zafer Köse) üzerine konuşacağız. Belki “Edebiyat – Politika İlişkisinin Olumlu ve Olumsuz Örnekleri” gibi bir konuda Hasan Kıyafet’le söyleşi yapabiliriz.

5
23 Eylül: İstanbul, İzmit, Yalova’da olabilir, kararlaştıracağımız uygun bir yerde atölye katılımcılarıyla piknik-uçurtma buluşması. Yaza veda.

***

Evet arkadaşlar, Sevdalım Hayat’ı büyütme düşüncelerimizi ve etkinlik planlarımızı sizlerle birlikte somutlaştırmak, geliştirmek, birlikte yürütmek istiyoruz. 

Bizimle birlikte yürür müsünüz ? 

Zafer Köse, zaferxkose@gmail.com
Yeşim Yeşiloğlu, yesim@sevdalimhayat.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder