Sinefil / "The Green Mile" (Yeşil Yol) - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Sinefil / "The Green Mile" (Yeşil Yol) - Yeşim Yeşiloğlu

Sinefil / "The Green Mile" (Yeşil Yol) - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş

En sevilen korku yazarlarından Stephen King'in Yeşil Yol'u -diğer romanlarından farklı olarak- dram yönü ağır basan bir kitap. King'in fantastik öğelerden mahrum bırakmadığı bu romanı Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Barry Pepper'dan oluşan harika bir kadro ile sinemaya uyarlandı. 

İdam mahkumları ile dolu bir hapishanede, birbirinden "azılı" suçluluları son yolculuklarına çıkarmakla görevli Paul'un hayatı iki küçük kızı öldürmekle suçlanan dev cüsseli John Coffey ile tanıştığı anda değişir. ("Kahve gibi okunuyor ama yazılışı farklı")

John'un geldiği güne kadar bazı sorunlu mahkumlar ve birkaç "torpilli" çıkıntı haricinde her şey yolundadır. Paul, John'un dev cüssesinden korkan diğerlerinin aksine şaşkınlık içerisindedir. Kendisine patron diyen, tüm talimatlara uyan John karanlıktan korkmakta, kendisini rahatsız eden durumlar karşısında bir çocuk ürkekliği içerisine girmektedir. Paul zaman geçtikte John'un cinayetleri işlememiş olabileceğini düşünmeye başlar ve olayı araştırmaya başlar.

Bazen ne kadar çaba harcarsanız harcayın engel olamazsınız insanların acı çekmesine, engel olamazsınız kötülüğün yayılmasına. Engel olduklarınız da yetmez kan deryalarında boğulmanıza. Size ait olmayan pişmanlıkların gölgesinde ölümü beklersiniz, çilenizin son bulacağına inanarak. John'un beklediği gibi. Paul'un hayatında tanışacağı en olağanüstü insan John Coffey olacağı gibi hayatının en uzun Yeşil Yol yürüyüşü de John'la birlikte olacaktır.

Kimimiz mavi gökyüzü altında, ayçiçeklerine el uzatarak güneşe umutla bakıyor, kimimiz sisli ve çamurlu yollarda yağmurda ıslanıyor. Kimimiz baharda kimimiz ayazda. Yeşil Yol özlem duyduğumuz eski zamanların girdabında John'un ayazının bahara dönüşmesinin hikayesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder