Dosta Mektup - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Dosta Mektup - Yeşim Yeşiloğlu

Dosta Mektup - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş

Dosta Mektup

Dostum,
Sana bu mektubu gittiğim uzak diyardan yazıyorum. Kavak ağaçları arasında kendi ellerimle verniklediğim ahşap kulübede, ahşap yemek masasının üzerinde bir tabak dolusu canerikle, arada bir dalıp gittiğim papatyalarla dolu bahçenin temiz toprak kokusuyla birlikte.

Sana bu mektubu söylenmemiş söz kalmasın diye yazıyorum. Sırlarım alev alıp yakmasın, hiçlik yollarımız uzamasın,  dalgaların şarkısını anlayalım diye. 

Sana bu mektubu yıllarca sakladığım kuru güller un ufak olsun diye yazıyorum. Gökyüzünde saklanan gülüşlerimizi bulalım, bulutlardan hikayeler söyleyelim, rüzgara karşı ıslık çalalım diye. 

Sana bu mektubu tüm yanlışları çöpe atalım diye yazıyorum. Zamana bırakırken zamanla bırakmayalım, ayrı dünyalarda aynı tarafta bekleyelim, ateşimiz sönmesin kül etsin diye.  

Sana bu mektubu yıllanmış bir şişe şaraba benzeyelim diye yazıyorum. Sonsuzluk salonunda dans edelim, dümeni düşler diyarına kıralım, maskeleri çöpe atalım diye. 

Sana bu mektubu söylemekten bıkmadığımız şarkıları tekrar tekrar söyleyelim diye yazıyorum. Eski yağmurların altında ıslanarak yürüyelim, portakal ağaçları arasında koşalım, ayçiçek tarlasında yüzümüzü güneşe dönelim diye.

Dostum,
Sana bu mektubu, dört duvar arasında savaştığım şeytanlarımı yendiğim gün yazacağım.
Sana bu mektubu, dağların karında yuvarlanmak için nefesimin kesildiği gün yazacağım.
Sana bu mektubu, üç dublelik ömürde kelebek gibi yaşamayı öğrendiğim gün yazacağım.

Yeşim Yeşiloğlu
yesim@sevdalimhayat.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder