Orhan Veli - Yalnız Seni Arıyorum / Nahit Hanım'a Mektuplar - Sevdalım Hayat
Orhan Veli - Yalnız Seni Arıyorum / Nahit Hanım'a Mektuplar

Orhan Veli - Yalnız Seni Arıyorum / Nahit Hanım'a Mektuplar

Paylaş
Hiçbirine bağlanmadım 
Ona bağlandığım kadar. 
Sade kadın değil, insan. 
Ne kibarlık budalası, 
Ne malda mülkte gözü var. 
Hür olsak der, 
Eşit olsak der. 
İnsanları sevmesini bilir
Yaşamayı sevdiği kadar. 

"Kendimi bir tarafa bırakabilir, her şeyin senin için iyi olmasını isteyebilirim. Bu belki biraz güç olur. Ama olur."

İçkiye benzer bir şey var bu havalarda, 
Kötü ediyor insanı, kötü. 
Hele bir de gariplik oldu mu serde, 
Sevdiğin başka yerde, 
Sen başka yerde... 

Çok erken ayrıldı aramızdan, gerçekten de çok erken. Doyamadığı aşkına yazamadığı şiirleri, gönderemediği mektupları bırakarak ayrıldı... Ama 36 yaşında terki diyar etmeden önce resimlerde, sözlerde, hatıralarda kokularda, renklerde, her şeyde seni arıyorum diyebildi sevdiğine. 

Orhan Veli'nin Nahit Hanım'a gönderdiği mektupların toplandığı bu kitap bir şiir kitabı değil. En yalın hali ile bir sevginin, en masum hali ile bir tutkunun ifadesi. Kimi zaman hastalığından, kimi zaman üç kuruşla oynadığı at yarışlarından kimi zaman maarif vekaletinden söz etse de tüm mektuplarının ortak teması: Özlem. Orhan Veli sadece özlemini dile getirmemiş elbet hepimizin dilinde olan şiirlerini de göndermiş Nahit Hanım'a. Herkesten önce Nahit Hanım okumuştur Galata Köprüsü'nü, herkesten önce o görmüştür Orhan Veli'nin yaşama sevincini gün olur alır başımı giderim deyişinde.

Kalbinin söylediğiyle yetinmemiş kağıda dökmüş Orhan Veli, ulaştı mı postada mı kayboldu heyecanı içerisinde cevap beklemeden bir tane daha yazmış, bir daha anlatmış aşkını özlemini. Her gece dokunamadığı bir hayali sever gibi hissetmiş midir? Ağlamış mıdır bitmeyen özlemi için ? Unutmak istemiş midir kalbindeki bu derin yarayı ? Bilinmez ama sana şiirler yazardım, sana şarkılar söylerdim, senle sana rağmen senin için yaşardım diye söz vermişcesine yaşamış hayatını da aşkını da. 

Uzaktan uzağa sevmenin, mektupla muhabbetin, mutlu sonla bitmeyen tatlı bir aşkın hikayesi ... Keyifli okumalar... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder