Resimaltı / 13 Kasım 2017 - Ender Macun - Sevdalım Hayat
Resimaltı / 13 Kasım 2017 - Ender Macun

Resimaltı / 13 Kasım 2017 - Ender Macun

Paylaş

1


Şimdi, şehirde fotoğraf vakti. Ellerinde sihirli makinalarla insanlar… Gördüklerini makinalarının belleklerine bağışlıyorlar bir bir. Şehrin  belleği ağzına kadar doluyor. Akşam aniden iniyor. Hayat.


2


Çek ve çektiğine bak. Güzel. O anı zamandan hüüp çekip aldın. Sihirli makinanın belleğine gömdün. Diğer, kenarda köşede kalmış anların peşine düş şimdi. Kayda değer çok şey var buralarda. Şehir sana teslim. Of hayat.


3


Önemsenmek isteyen ne kadar çok insan var. Dur. Kıpırdama. Elini şöyle beline koy ve objektife bak. Seni ve senin duruşunu önemsiyorum. Hafifçe gülümse. Bak bana. Ben zaten uzunca süredir sana bakıyorum hayat.


4


Dur, dinlen biraz. Otur. Gözden geçir çektiğin her bir kareyi. Kendinle öğün. Bunu hak ettin. Bu görüntüler sadece sende var çünkü. Az önce fotoğrafını çektiğin şeyler kıskanıyorlar seni. Hiçbir zaman fotoğrafta nasıl çıktıklarını göremeyecekler. Ah, hayat!


5


Birkaç gün sonra solup gidecek bir güzelliği alıp işlemek istiyorsun. En iyi açıyı bulmak. Işığın ve güzelliğin yönü…Düşünmeden bas deklanşöre. Hatta kapat gözlerini de. Makina bulur. Makina buna eğimli. Hayat da…


6


Bugün çektiğin en güzel fotoğraf olmalı bu. Öyle olmalı. Bunun için müthiş keyiflisin. Hayat böyle bir şey olsa mesela, akşamüzeri iyi bir arkadaşla fotoğrafa çıkmışız da yolda aheste yürüyormuşuz gibi… Mesela.

Ender Macun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder