Norman G. Finkelstein / Holokost Endüstrisi - Yeşim Yeşiloğlu - Sevdalım Hayat
Norman G. Finkelstein / Holokost Endüstrisi - Yeşim Yeşiloğlu

Norman G. Finkelstein / Holokost Endüstrisi - Yeşim Yeşiloğlu

Paylaş

Finkelstein Twitter'da paylaşılan bir video ile Türkiye gündemine girmişti. "Yahudi profesörden tarihi cevap" diyorlardı. Üniversite öğrencisi bir genç kadın Nazilerle İsrail arasında benzerlik kurulmasına içerlediğini söyleyip ağlamaya başlamıştı. Profesör bu gözyaşları karşısında  artık "timsah" gözyaşları ile sindirilmeye izin vermeyeceğini ve Nazi soykırımının arkasına saklanarak savaş suçları işleyen İsrail'in bu suçlarına karşı sessiz kalmayacağını söylemişti. Annesi, babası tüm yakın tanıdıkları Nazi gettolarında hapsedilmişti, çok acı çekmişti evet ama o acı çeken Yahudilerin sığınağı İsrail'e karşı Filistin halkının yanındaydı.


İsrail lobisinin beslediği kimi medya kuruluşlarının "çatlak" olarak nitelendirdiği, çalıştığı üniversiten attırılan ve Gazze saldırılarını protesto ettiği için tutuklanan Finkelstein Holokost Endüstrisi kitabında Nazilerin zulmünden kurtulmuş Yahudilerin ve Musevilerin bazı Yahudi örgütleri tarafından nasıl sömürü aracı haline getirildiğini, bu mağdurlar kullanılarak devletlerden ve bankalardan nasıl yüksek tazminatlar alındığını, azalması gereken mağdurların sayısının gün geçtikçe nasıl arttırıldığını,  belgeler ve sayısal veriler ışığında gündeme getiriyor.

Yaptığı işin gerçekten zor bir iş olduğu açık zira bir komplo teorisi olarak görülse de karşısında gerçekten de bir lobi var. Siyasetçileri ve medyayı kendi yanına çekmiş, büyük bir avukat ordusu ile hareket eden bu örgütleri sorgulamak, iddialarının dayanaksız olduğunu göstermek mümkün değil. Bu konuda söylenen her söz medya gücü ile boğuluyor, sorulan her soruda Holokost'a saygısızlık kartı açılıyor, talepleri kabul etmeyen siyasetçiler üzerinde baskı kuruluyor, kabul edilebilir belgeler sunulmadığından ödeme yapmayı reddeden bankalar aleyhine boykot çağrıları yapılıyor. Kimse masum değil elbette de bu tarihi suçtan daha ne kadar kâr elde edilmesine izin verilecek ?!

Finkelstein çekilen acıların farkında bu nedenle acıları sömürenlerin, timsah gözyaşı dökenlerin maskesini indirmek için çabalıyor. Keyifli okumalar...

Yeşim Yeşiloğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder